Συνοδεύουμε τα αγαπημένα μας μανιτάρια πλευρώτους με Ελληνικά εδέσματα, πλούσια σε αρώματα και θρεπτικά συστατικά.

Υλικά:
10 φιλέτα πλευρώτους καθαρισμένα από το κοτσάνι
50 γρ Alfa Leone πετιμέζι
25 γρ Alfa Leone εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ κατσικίσιο τυρί κρέμα
150 γρ απάκι πολύ ψιλοκομμένο
20 γρ ρόκα άγρια
100 γρ ντομάτα ξεσποριασμένη πολύ ψιλό κονκασέ
Θυμάρι φρέσκο
Φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κόβουμε τα κοτσάνια τους τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Χτυπάμε σε μια λεκάνη το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη ρίγανη. Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας και το φυλάσσουμε στο ψυγείο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα στα μανιτάρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψιλοκόβουμε το απάκι και το προσθέτουμε πάνω στα μανιτάρια. Τα βάζουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά στους 220 τα βγάζουμε προσεκτικά. Τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζουμε πάνω το κατσικίσιο τυρί τη ντομάτα και τη ροκά. Τέλος ρίχνουμε το μείγμα από το πετιμέζι.

Προϊόντα: